Budget

29.09.17

budget online lån

Hvad er et budget?

Et normalt budget er faktisk bare en oversigt over dine forventede indtægter og udgifter i en bestemt periode. F.eks. et månedsbudget.

Et budget giver dig overblik over dine udgifter og med budgettet ved du samtidig også, hvor meget du har til dig selv hver måned, når du har trukket udgifterne fra det beløb, du modtager hver måned i form af løn eller andet.

Får du først godt styr på dit budget og vender dig til at budgettere, så vil du også opleve, at det samtidig giver et rigtigt godt overblik over din samlede økonomi og overskud i hverdagen, når du ved, hvor mange penge du har at gøre med, når alt er betalt.

Hvorfor er det en god idé at lægge et budget?

Fordi det giver dig overblik over din økonomi. For er der noget, der kan stresse os, så er det økonomien eller manglen på samme.

Du har vel før oplevet, hvordan pengene bare forsvinder uden helt at vide, hvad de egentlig er blevet brugt på.

Med et budget ved du hele tiden, hvor mange penge du modtager (indtægter) samt hvor mange penge du bruger (udgifter).

Når du med et budget først har fået overblik over indtægter og udgifter, så bliver det også meget lettere, hvis du f.eks. ønsker at lægge penge til side til en rejse eller andet du godt kunne tænke dig at spare op til.

Det kræver selvfølgelig læring at komme i gang med, men når det først er gjort og budgettet lagt, er jeg sikker på, du aldrig vil fortryde det. Et budget er vejen til en sund økonomi og ekstra overskud i hverdagen, når du ved, hvad du har at gøre med og ikke skal stresse over, hvorvidt du har råd til det ene eller det andet.

Hvordan kommer jeg i gang med at lave et budget?

I forhold til budget og budgettering er der en del hjælp at hente. Start f.eks. med at tage kontakt til din bankrådgiver, som helt sikkert vil kunne hjælpe dig.

I mange tilfælde har du faktisk adgang til at lave et budget via din netbank. Er dette ikke tilfældet, er det muligt at søge efter en ”budget skabelon” på Google, hvor der findes en del brugbare. I sidste ende kan du i første omgang også bare lave budgettet på et stykke papir, hvis det er lettere at komme i gang med.

Start med at finde ud af, hvor mange penge du modtager hver måned. Modtager du det samme beløb hver måned, er det selvfølgelig lettere at danne sig et overblik. Modtager du forskellige