Hvad er et debetkort

21.09.17

debetkort vs creditkort

Hvad er et debetkort?

Et debetkort er et hævekort ligesom et kreditkort, men uden mulighed for at du kan trække over. Altså uden mulighed for få kredit ligesom det er tilfældet med et kreditkort.

Debetkortet giver dig alle de samme fordele, som et kreditkort giver dig med mulighed for at hæve penge verden over på meget fornuftige vilkår.

Bankerne udsteder oftere og oftere debetkort pga. debetkortets fleksibilitet og sikkerhed.

Kreditten, som vi kender det fra et kreditkort, er her ikke mulig, hvorfor sikkerheden er større, da det mindsker risikoen for tab, da der ikke kan overtrækkes på debetkortet.

Flere og flere bankkunder foretrækker derfor også debetkortet, da man ikke skal bekymre sig om overtræk og kredit, da debetkortet kun tillader en at hæve, det faktiske beløb, der er til rådighed på debetkortet.

Med andre ord kan du ikke gå i minus, da det ikke er muligt at overtrække og du skal derfor heller ikke bekymre dig over eventuelle overtræks gebyrer m.m.

debetkort vs creditkort

Debetkort vs. kreditkort?

Debetkortet har som sagt mange af de samme fordele, som kreditkortet og ligger derfor også tæt op og ned af hinanden. Debetkortet udstedes og anvendes oftere og oftere, da det her ikke er muligt at overtrække sin konto i banken, hvilket må siges, at være den væsentligste årsag til debetkortets popularitet, da det er lettere at administrere end et kreditkort.

Fordele ved at have et debetkort

Nu har du fået oplyst forskellen på de to typer af kort og vi kan hermed kigger lidt nærmere på, hvad der gør debetkortet bedre på nogle punkter samt dårligere på andre.

Det handler først og fremmest om, hvilket type af debetkort du har, for der findes flere typer. De mest brugte er MasterCard og Visa. Med disse to typer debetkort, vil det være muligt for dig at foretage betalinger stort set i hele verden.

Det tillader handel i udenlandske butikker, restauranter, caféer og på hoteller m.m. til meget små og fordelagtige gebyrer. Debetkortet tillader endvidere også hævning af kontanter i udenlandske banker og hæveautomater.

Et debetkort vil du derfor både kunne anvendes i hverdagen herhjemme, hvor det giver gratis adgang til at hæve og bruge penge samt på din ferie i udlandet, hvor gebyrerne er meget fordelagtige.

Debetkortet er ideelt til børn og unge

Banker tilbyder ofte debetkortet gratis, hvor det særligt henvender sig til børn, unge og til dem, som ønsker det som et ekstra kort tilknyttet en budgetkonto.

Børn og unge starter ofte med et debetkort frem for et kreditkort simpelthen fordi, det er lettere at håndtere, når man ikke har det store erfaring med penge og økonomi. Af samme årsag har debetkortet vundet stor indpas fordi, forældre der ønsker at lære deres børn og unge om penge og økonomi, kan sætte et rådighedsbeløb ind på debetkortet uden at skulle bekymre sig om risikoen for, at kortet bliver overtrækket og kontoen går i minus.