Lån penge til boligindskud

02.11.17

lån til Boligindskud

Kan jeg låne penge til boligindskud?

Ja, det er der en del danskere, der gør. Ikke nødvendigvis fordi pengene mangler, men ofte skal der lægges et forholdsvis stort beløb på en gang, hvorfor det godt kan give god mening at låne penge til boligindskud og depositum.

Et depositum eller indskud til bolig kan variere meget i størrelsen afhængig af, hvad det er for en type bolig, du har fået tilbudt eller står overfor at skulle købe. Der kan derfor både være tale om indskud til en andels- eller ejerbolig, men det kan også være depositum og indskud til en lejebolig.

Da beløbet kan variere i størrelse, løbetid samt månedlig udbetaling er der flere lånemuligheder i forhold til at skulle låne penge til boligindskud, du skal tage stilling til og samtidig skal lånet passe til dine behov.

Hvem tilbyder lån til boligindskud?

Vi vil her prøve at gennemgå de forskellige lånemuligheder, så du måske får lettere ved at træffe det rigtige valg af låneudbyder.

Banklån

Engang henvendte vi os altid i banken, hvis vi ønskede at låne penge, men efter der er komme flere låneudbyder, har du nu også flere muligheder, hvilket kun er positivt, da det gør det lettere for dig, at finde et lån, der passer bedst mulig til dine behov

Selvom der er kunne flere lånemuligheder, er det dog stadig en god idé at starte med at henvende sig i sin bank, da banken typisk har de mest fordelagtige renter. Ulempen er dog, at du skal igennem en længere proces, da banken skal sikre sig, at du nu også kan tilbagebetale lånet til tiden. Derfor skal banken bruge relevante oplysninger fra dig såsom seneste årsopgørelse fra skat, oplysninger om dine indtægter og udgifter, vurderer din kreditværdighed og gerne have et realistisk budget, som kan fortælle, hvor stort et rådighedsbeløb du har hver måned. Sidst kan du risikere, at du skal stille sikkerhed for lånet, hvilket du ofte slipper for med et online lån.

Online lån

En anden mulig du har er, at ansøge om lån via nettet, hvilket også kaldes et online lån. Her er der efterhånden kommet en del låneudbyder, som tilbyder lån i størrelsesordenen fra 1000 kr. og op til 350.000 kr.

Denne mulighed bliver benyttet af mange, da processen med at låne penge i banken er blevet længere og mere besværlig i forhold til bare at udfylde en online låneansøgning på nettet og søge om lån den vej, hvor du ofte får svar samme dag.

Afdragene eller afbetalingen på et online lån kan typisk variere lige fra en måned og op til flere år afhængig af låneudbyder og beløbets størrelse.

Lån hos kommunen

Ikke alle ved det, men det er faktisk muligt at ansøge kommunen om et lån til depositum og boligindskud.

Kommunen kan være behjælpelig, hvis du kan dokumentere, at din flytning forbedrer dine bolig- eller erhvervsmæssige forhold. Kommunen vil dog på sammen måde som banken, vurdere din økonomiske situation og samtidig afkræver de en del dokumentation.

Lån til depositum og boligindskud hos kommunen er bestemt ikke den mest benyttede lånemulighed, hvilket kan skyldes, at det ikke er noget de enkelte kommuner reklamerer med og det skal da også siges, at det ikke er det letteste sted at optage et lån.

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg låner penge til boligindskud og depositum?

Du skal særligt kigge efter ÅOP og hvad betyder det så? Det er lånets årlige omkostninger i procent og fortæller dig, hvor meget lånet reelt koster og er samtidig en rigtig sammenligningsfaktor, når du skal finde det rigtige lån til dig.

Dernæst skal du holde øje med og være opmærksom på lånets låneperiode, som er den periode dine lånte penge skal tilbagebetales over. Låneperioden har afgørende betydning for størrelsen på dit lån til dit depositum og boligindskud. Låneperioden kan variere meget fra lån til lån og har indflydelse på det månedlige beløb, du skal betale tilbage.

Så det vigtigste for dig at gøre sig klar er, hvilke lån passer bedste til dig, hvad er lånets årlige omkostninger i procent (ÅOP) og hvor lang er lånets løbetid i forhold til, hvor meget du skal tilbagebetale hver måned.

Husker du at undersøge ovenstående, vil du få et godt overblik over de forskellige låneudbydere samt hvad de tilbyder i forbindelse med lån til depositum og indskud.

Anbefalet Lån

 • 5.000 - 400.000 kr
  Lånebeløb
  10,33% - 28,36 %
  ÅOP
  12 - 180 Måneder
  Løbetid
  23 år
  Min. alder
  Ved lån på 65.000 kr. over 5 år (60 måneder). Mdl. ydelse fra 1.357 til 1.888 kr. Individuel debitorrente fra 8,99% til 26,81%. ÅOP før skat fra 10,33% til 28,36%. Samlede kreditomkostninger fra 17.367 til 49.259 kr. Samlede tilbagebetaling fra 81.417 til 113.309 kr. Løbetid 1-15 år. Maksimal ÅOP ved 25.000 kr 38,78%

Sidste artikel

nemid nøglekort app

NemID Nøgle App

Sådan kommer du godt i gang med din NemID-nøgleapp