Lån trods RKI?

05.11.17

lån trods rki

Kan jeg låne penge, hvis jeg er registreret i RKI?

Der er svært, men det kan lade sig gøre. Du skal dog gøre dig klar, at denne type af lån typisk ligge i den helt dyre ende i forhold til renter og gebyr, hvorfor det bør overvejes grundigt, før du kaster dig ud i ”Lån trods RKI”.

Er du registreret i RKI (Experian), betyder det samtidig, du er stemplet som dårlig betaler, hvilket der ofte er en god grund til.

Ønsker du fortsat at låne penge, selvom du er registreret i RKI, kan det vise sig at blive en længere proces, da det kræver en del dokumentation af dine økonomiske forhold.

Det du skal ud og overbevise en låneudbyder om er, at du har styr på og et godt overblik over din økonomi, er i stand til at overholde afdragene på et lån, hvilket skal kunne dokumenteres.

Ønsker du lån trods RKI, kan det faktisk vise sig at blive en enorm tidskrævende proces, hvorfor det bør overvejes, om det ikke er lettere og mindre besværgeligt i første omgang at blive sin RKI registrering kvit.

Findes der RKI lån online?

Der findes forskellige udbydere af RKI lån online, men langtfra alle er lige seriøse og som tidligere nævnt kræver det alligevel en del at blive godkendt til et RKI lån.

En ting er at du skal have dokumentationen i orden, du skal samtidig også kunne dokumentere at du måske er fejlagtigt registreret i RKI eller ikke er enig i din RKI registrering.

Herudover skal du typisk også kunne fremlægge bevis på en god og sund økonomi, hvilket du bedst gør ved at lave et budget med alle dine indtægter og udgifter, så du på den måde har det fulde overblik over dit månedlige rådighedsbeløb og dermed ved, hvor stort et beløb du månedlig kan afdrage.

Hvad er RKI?

RKI er forkortelsen af Ribers Kredit Information, som i dag er ejet af Experian og er det største register over dårlige betalere i Danmark. RKI registeret bruges bl.a. af pengeinstitutter, kommuner og virksomheder til at lave en kreditvurdering før du fx. kan tilbydes et forbrugslån.

Hvis du som tidligere nævnt er blevet registreret i RKI, så skyldes det sandsynligvis, at du ikke har overholdt dine gældsforpligtelser overfor en given lånudbyder.

Det er bl.a. virksomheder, der indberetter dig til RKI registeret, fordi du ikke har overholdt dine

betalingsforpligtigelser og er du registreret her, har du sjældent mulighed for at låne penge eller det er i hvert tilfælde ikke den letteste måde at låne penge på.

Bliv fri af RKI

Det er faktisk ikke så svært at slippe ud af RKI registreret, som nogle går og tror.

Betaler du det skyldige beløb, du er registreret for, tilbage til din kreditor, så kan du slippe ud af RKI med øjeblikkeligt virkning. Alternativt vil du først blive slettet i RKI efter 5 år, hvor alle automatisk slettes.

Vi anbefaler dog altid, at du tager kontakt til RKI, hvis ikke du kender årsagen til, du er blevet registreret. Kender du årsagen til din RKI registrering, anbefaler vi, du tager kontakt til din kreditor og får lavet en afdragsordning, du kan overholde og følge.

Er du i tvivl om, hvor meget du har til rådighed hver måned, bør du lave et realistisk budget, så du på den måde for overblik over dine indtægter og udgifter. Når du ved det, så ved du også, hvor meget ud har til rådighed hver måned samt hvor meget du har råd til at afdrage på et lån hver måned.

Er du i tvivl om, hvorvidt du er registreret i RKI, kan du altid med nemid logge ind på RKI (Experian).