Skal du have SKAT tilbage d. 11 marts

04.03.19

skat; årsopgørelse

Find ud af om du skal have SKAT tilbage d. 11 marts

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal have skat tilbage? Så kan du snart finde ud af det. D. 11 marts bliver din årsopgørelse fra 2018 nemlig tilgængelig.

Fra den 11. marts kan du tjekke din årsopgørelse

Den 11. marts bliver din årsopgørelse fra sidste år tilgængelig, da det er denne dato, at Skattestyrelsen åbner adgangen.

Men det er ikke kun dig, der kommer til at have mulighed for at tjekke din årsopgørelse. Det er nemlig i alt 4,6 millioner danskere, hvorfor der er mange, der snart kan finde ud af, om de skal have skat tilbage, eller om de skylder penge til skat. Hvis du skylder penge til skat, så skal du betale restskat.

Få penge tilbage i april

Hvis du er en af de heldige danskere, der skal have penge tilbage i skat, så bliver den overskydende skat udbetalt til din NemKonto fra den 5. april.

Skattestyrelsen oplyser, at det er de færreste danskere, der selv skal ind og indberette noget, når det kommer til skat, da hele systemet nu er blevet så automatiseret, at alt bliver registreret.

Hvis din situation ikke har ændret sig synderligt, så er der en stor chance for, at det hele er, som det skal være – altså at du ikke skylder nogle penge til skat.

Hvordan bliver årsopgørelsen udregnet?

Alle danskernes årsopgørelser bliver udregnet med hjælp fra alle de oplysninger, som Skattestyrelsen får fra en række institutioner såsom pensionsselskaber, arbejdsgivere, banker m.m.

Oplysningerne fra disse institutioner og selskaber bliver meddelt til Skattestyrelsen senest i januar i år, hvorfor Skattestyrelsen begynder at gøre alle de mange millioner årsopgørelser klar til marts.

På baggrund af dette kan Skattestyrelsen derfor endnu ikke oplyse om, hvor mange der ender med at skulle betale restskat, samt hvor mange der ender med at få penge tilbage.

Hvis du er en af de uheldige danskere, der ender med at skulle betale restskat, så skal du helst betale disse penge tilbage senest den 1. juli i år – i hvert fald hvis du ikke er interesseret i at betale yderligere med procenttillæg.

Når det bliver den 11. marts, så kan du tjekke din årsopgørelse på Skats hjemmeside. Du skal dog være forberedt på, at der kan være en del ventetid de første par dage, da det er her alle danskere vil ind og tjekke deres årsopgørelse.

Anbefalet Lån

 • 10.000 - 150.000 kr
  Lånebeløb
  11.94 - 24.87 %
  ÅOP
  24 - 120 Måneder
  Løbetid
  21 år
  Min. alder
  20.000 kr. over 84 mdr. Variabel årlig debitorrente: 9,90%-19,56%. ÅOP: 12,66%-22,92%. Mdl. ydelse: 353-454 kr. Samlet tilbagebetaling: 29.629-38.134 kr. Samlede kreditomk.: 9.629-18.134 kr. Beregning er inkl. oprettelsesgebyr: 1.600 kr. og baseret på betaling via HomeBanking. Ansøger skal være min. 21 år, opfylde kriterier for samlet kreditvurdering og må ikke være registreret i RKI.

Sidste artikel

nemid nøglekort app

NemID Nøgle App

Sådan kommer du godt i gang med din NemID-nøgleapp